tel: 607 881 529
Pon-Pt : 9.00-17.00
Odbiór osobisty:
ul. Mazurska 2, I piętro
08-110 Siedlce
Olejek z dzikiego oregano jest bogatym źródłem witaminy A i C, flowanoidów i fenoli, w tym karwakrolu, który jest dobrze znanym każdemu aromatem oregano.
Zawartość karwakrolu zależna jest od chemotypów roślin, podgatunków, ale także od regionu, jakości zbiorów, użytych części rośliny, a nawet dokładnego czasu zbioru oregano.
Najbardziej popularne jest stężenie 60%-70%. Wyższe stężenia można uzyskać wyłącznie przy zastosowaniu innowacyjnych procesów rektyfikacyjnych.
Rektyfikacja zwana też destylacją frakcyjną – z fizycznego punktu widzenia jest kaskadową destylacją (wielopoziomową), w której każdy stopień procesu jest zasilany produktem (destylatem) poprzedniego procesu. Proces ten powtarza się aż do uzyskania oczekiwanego stężenia.
Niższe, jak i wyższe stężenia karwakrolu to mixy naturalnych olejków wraz z syntetycznym karwakolem uzyskiwanym z D-limonenu. Syntetyczne oleje mają inny zapach i inaczej smakują.
Oleje z oregano, występujące jako mix naturalnego i syntetycznego karwakolu, zawierają do 35% naturalnego oraz 65% syntetycznego karwakrolu.
Składniki: | 1 porcja | 3 porcje (porcja dzienna) |
Dzikie oregano (standaryzowane na 90% karwakrolu) W tym karwakrol |
48 mg 43 mg |
144 mg 130 mg |
Naturalny olej z dzikiego oregano (Origanum vulgare) standaryzowany na 90% karwakrolu.
1 lub 3 dawki dziennie w trakcie posiłku rozcieńczając w płynie lub oliwie.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nigdy nie stosuj nierozcieńczonego olejku. Unikaj kontaktu z oczami i skórą.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Źródło: www.aliness.pl
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.