tel: 607 881 529
Pon-Pt : 9.00-17.00
Odbiór osobisty:
ul. Mazurska 2, I piętro
08-110 Siedlce
Wysokiej jakości, wewnętrzna kora z drzewa Lapacho (Tabebuia impetiginosa).
Według historycznych źródeł plemiona Ameryki Południowej wykorzystywały korę Lapacho w postaci naparów do picia (tzw. Herbata Inków) w przypadku wystąpienia różnorodnych objawów: od przeziębiania, kaszlu i problemów z oddychaniem, poprzez problemy z układem pokarmowym, a kończąc na poważnych chorobach takich jak niedokrwistość czy malaria.
Jak działa Pau d’Arco?
Uważa się, że za prozdrowotne właściwości kory Lapacho w głównej mierze odpowiadają zawarte w korze naftochinony, wśród których za najistotniejsze uznaje się lapachol i beta-lapachon.
Naftochinony posiadają właściwości antyseptyczne – bakterio-, grzybo- i wirusobójcze.
Ponadto kora La Pacho zawiera również inne cenne i czynne biologicznie substancje, takie jak: alkaloidy, flawonoidy, i katechiny (polifenole) oraz liczne minerały - magnez, wapń, żelazo i mangan.
Składniki |
1 kapsułka |
2 kapsułki |
Pau d’Arco (wewnętrzna kora z drzewa Tabebuia impetiginosa) |
500 mg |
1000 mg |
Składniki:
sproszkowana, wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza)
Zalecane spożycie:
2 kapsułki w trakcie posiłku.
Środki ostrożności:
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed wilgocią.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.